Scoutskjortan

Scoutdräkten

Vi scouter känns lätt igen när vi bär scoutskjorta eller andra scoutkläder. På scoutskjortan fäster vi märken för att berätta vad vi gjort, tillhörighet och vilka intressen vi har.

Grundplagg i scoutdräkten är scoutskjorta, scout-t-shirt eller scoutpiké med märken samt scouthalsduk med sölja. När alla har samma kläder ser man inte vem som är fattig eller rik och det skapar gemenskap.

Köp scoutdräkten

Du kan köpa scoutskjorta, scoutmärken, andra snygga scoutkläder och massor av coola scoutprylar i Scouternas egen shop.

Där kan du också läsa mer om var märkena skall sitta på skjortan.

Även Göteborgs scoutdistrikts kansli på Delsjövägen 5A har scoutskjortor till försäljning.

Kolla gärna med kåren eller avdelningen innan du handlar, eftersom det ibland görs gemensamma beställningar.

Scouthalsduk

När man som ny medlem betalar sin första medlemsavgift får man en snygg kårhalsduk. Fler halsdukar går att köpa från kåren.