Avdelningar

I vår scoutkår finns det en avdelning för spårare,  en för upptäckare, en för äventyrare och en för utmanare.

Varje avdelning träffas en gång i veckan och gör olika aktiviteter. Ofta är mötena utomhus. Vill du gå med i en avdelning eller bara testa ett möte, kontakta Kårledare så vidarebefordrar hon till rätt avdelningsledare.

Kom till vår kår och testa scouting

Spåraravdelningen Småkrypen åk 1-3

I Scouterna är det roligt bus utomhus som gäller. Du kan börja som spårarscout när du går i första klass, och var beredd på äventyr redan från första dagen.alder-sparare

I Scouterna får du nya kompisar som precis som du tycker att det är superskoj att vara utomhus.

Spårarnas sida

Upptäckaravdelningen Fåglarna åk 4-5

I Scouterna gör du spännande upptäckter varje dag. Upptäckarscout blir man när man börjar fjärde klass.alder-upptackare

Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som Upptäckare direkt. I din patrull får du schyssta kompisar att räkna med. Tillsammans med dem får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Den här terminen kommer vi att lära oss mer om att elda, mer om fåglar och så kommer vi vara ute så mycket som möjligt i skogen.

Upptäckarnas sida

Äventyraravdelningen Rovdjuren åk 6-8

I Scouterna är det äventyr från första dagen. Du blir Äventyrarscout när du börjar sjätte klass. Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som Äventyrare direkt.

alder-aventyrareI din patrull får du schyssta kompisar att räkna med. Tillsammans med dem får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Äventyraranas sida

Utmanaravdelningen 15-18 år

Utmanarscout blir du från nionde klass. Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som Utmanare direkt.alder-utmanare

Tillsammans med din patrull får ni uppleva utmanande friluftsliv och engagera er i samhällsfrågor.

Utmanarnas sida